> preek van de leek

Preek van de Leek nu ook in Meppel

Preek van de Leek nu ook in Meppel. 

Al heel wat jaren wordt er in Amsterdam de preek vande leek georganiseerd. Het initiatief is overgenomen in meer dan dertig steden. Zo wordt er ‘gelekenpreekt’ in AmersfoortLeeuwarden en Wijk bij Duurstede. Inmiddels is er ook een buitenlandse variant: in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch organiseren ze 'Die Preekvan die Leek'. 

De gezamenlijke kerkenraadvande Doopsgezinde en Remonstrantse gemeente heeft  besloten om in 2014  in onze kerk twee diensten door "leken" te laten invullen. Vanaf 2015 wordt op de eerste zondag in maart en op de eerste zondag in september de preek verzorgd door lekepredikers.

9e Preek van de Leek

 

zondag 3 september 2018,  10 uur ?????

 

Doopsgezinde-Remonstrantse kerk te Meppel

 

Mevrouw Charlotte Luijerink zal de Preek van de Leek op 4 maart

verzorgen.

 

Tot voor kort was Charlotte een actieve vrouw. Kunstzinnig. Bekendvanhet organiserenvande Feestvande Geest en actief bij de Vrije School. Als activiste was ze bekend geworden voor het behoudvande Markthallen. Nog niet zolang geleden maakte ze zich zorgen over de lotgevallenvanhet Meppeler Wandelbos. Verder was ze politiek actief bij Groen Links en bezig als kunstzinnig therapeut en poppenspeler.

Charlotte is een trouwe bezoekervande Preekvande Leek. Over de laatste Preekvande Leekvande heer Oldebesten schreef ze een kritisch stukje in de Meppeler Courant. Reden haar te vragen om dit keer de Preekvande Leek te verzorgen. Nadat Charlotte door ons gevraagd was, is ze vol verve aan de slag gegaan met onze organist Hendrik Snel.

De Preekvande Leekvan4 maart belooft een interessante dienst te worden.

 

Fransvander Meer

 

Zodra meer informatie is ontvangen, wordt die in de diensten meegedeeld en op onze websites geplaatst: doremeppel.webklik.nl en dgmeppel.doopsgezind.nl.

 

  Meer informatie     ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Meppel-Zwartsluis
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl